Neslužbeno: U požaru na farmi u Andriješevcima stradalo 10.000 krmača i prasadi

Foto: Luis Branko Grebenac Facebook

VINKOVCI, Koliki su razmjeri štete koju je pričinio veliki požar koji je u četvrtak oko 18 sati izbio na Svinjogojskoj farmi PIK-a Vinkovci u Andrijaševcima, teškoje procjeniti jer još uvijek je nemoguće doći do bilo kakvih službenih informacija, ali će šteta zasigurno biti ogromna ukoliko se pokažu točnima neslužbene informacije da je u požaru stradalo oko 10.000 krmača i prasadi.

Iz Županijskog centra 112 Vukovar u petak su izašli s neslužbenom informacijom kako je u objektima farrme stradalo više od 1.000 svinja, ali na terenu se može čuti kako je taj broj sigurnoi deset puta veći. Tu treba pribrojati i materijalnu štetu koja je pričinjena na samim objektima farme koja je u funkciju stavljena 2008. godine i smatra se jednom od najmodernijih svinjogojskih farmi u sustavu Agrokora u sklopu kojega posluje PIK Vinkovci.

Gašenje požara, u kojem su sudjelovali pripadnici JVP Vinkovci te DVD Cerna i Ivankovo, potrajalo je do jutarnjih sati, a nakon što se stvore uvjeti, na požarište farme trebali bi izaći stručnjaci kaji će obaviti očevid i sagledati ukupnu štetu katastrofe koja je u četvrtak navečer zadesila farmu PIK-a Vinkovci u Andrijaševcima.