HNK Cibalia pobjedom u posljednjem kolu osigurala opstanak u 2. HNL

Foto: www.facebook.com/UltrasVinkovci

VINKOVCI, Pobjedom u posljednjem kolu nad momčadi Croatia iz Zmijavaca, rezultatom 1:0, HNK Cibalia izborila je opstanak u 2. HNL. Bila je to jedna iznimno teška i turbulentna sezona za vinkovačkog drugoligaša koji su do posljednjeg kola strepili za opstanak. Zgoditkom Filipa Jazvića, u 77 minuti, Cibalia je riješila pitanje opstanka. Bio je to sedmi gol Jazvića u posljednje četiri utakmice koji je svakako jedan od najzaslužnijih što je Cibalia izborila opstanak.

Ovom pobjedom Cibalia je samo da je osigurala opstanak nego je, poslije svega, završila na 6 mjestu 2. HNL. Treba svakako istaknuti i navijače Cibalije, a posebno Ultrase, koji su i u ovoj utakmici bili 12 igrači momčadi iz Vinkovaca.

„Prvo poluvrijeme je išlo njima u ritam i oni su vjerojatno išli na bod, međutim mi smo se prije utakmice dogovorili da ćemo ići na tri boda i dali smo sve od sebe. Na poluvremenu je bila malo jača kritika prema igračima, no oni su je prihvatili te su skupili glave i drugo poluvrijeme su reagirali na najbolji mogući način. Stručni stožer i ja preuzeli smo klupu u zadnjih 6 utakmica, međutim sami smo sebi krojili sudbinu. Na kraju smo na najljepši mogući način, a to je pobjeda uz svije navijače, ostvarili cilj”, rekao je trener HNK Cibalije Ivan Karaula.

Upravo su Karaula, i njegov pomoćnik Kerić, momčad preuzeli pri kraju prvenstva. Oni su u 6 utakmica, koliko su vodili momčad, ostvarili 3 pobjede i 3 neriješena rezultata te tako od mogućih 18 bodova osvojili 12.