Svi zaposlenici farme u Andrijaševcima bit će zbrinuti, očevid još traje

Foto: Pixabay/skeeze

VINKOVCI, Svi zaposlenici svinjogojske farme u Andrijaševcima na kojoj je u četvrtak navečer došlo do požara, najvjerojatnije uslijed tehničkog kvara, bit će zbrinuti na drugim farmama dok se ne obnovi proizvodnja u Andrijaševcima, izjavio je u petak novinarima direktor PIK-a Vinkovci Vladimir Džaja.

“Riječ je o tragičnom događaju u kojem je nažalost stradao i dio životinja koje su se nalazile u objektima. Čim su primjetili požar naši djelatnici pristupili su njegovom gašenju”, kazao je Džaja koji  nije mogao procjeniti razmjere štete rekavši tek kako je zasigurno riječ o velikoj šteti koja će točno biti utvrđena nakon obavljenog očevida koji traje na farmi.

“U večernjim satima 28. lipnja 2018. na svinjogojskoj farmi PIK Vinkovaca u Andrijaševcima izbio je požar koji je  pravodobnim angažmanom vatrogasnih snaga tijekom večeri i ugašen. Aktivnim upravljanjem ovom kriznom situacijom, svi zaposleni su na vrijeme napustili farmu no, nažalost, dio životinja je nastradao. Uzrok požara će biti poznat po završetku uviđaja koji još uvijek traje“, izvjestili su pak iz Agrokora u čijem sastavu posluje PIK Vinkovci.

Koliko je svinja stradalo u velikom požaru točni nitko ne želi reći. Neslužbeno se navodi brojka od oko 1.000 svinja, iako upućeniji kažu kako se slobodno može baratati i deset puta većom brojkom. U svakom slučaju šteta je ogromna, a je li mogla biti spriječena teško je za reći. Naime, iz kruga vatrogasaca koji su sudjelovali u gašenju požara moglo se, opet neslužbeno, čuti kako sami objekti na farmi i nisu baš građeni kako struka propisuje, a pri samoj gradnji dosta je, kažu, korišteno drvo što je samo pridonijelo bržem širenju požara.