Nastavlja se natjecanje u 3. Nogometnoj ligi Istok, pred gledateljima je 15 interesantnih kola

Foto: www.facebook.com

VUKOVAR, Poslije tri mjeseca stanke predstojeća vikensa nastavlja se natjecanje u 3. Nogometnoj ligi Istok. Ova liga je prošlogodišnjom reorganizacijom, kada su u viši rang otišli HNK Vukovar 1991., Zrinski iz Jurjevca, Belišća i Marsonia, kvalitetom svakako slabija ali se i dalje na travnjacima u četiri slavonske županije igra kvalitetan nogomet. U 3. Nogometnoj ligi natječu se tri kluba iz Vukovarsko – srijemske županije: NK Graničar, NK Vuteks Sloga i NK Bedem.

U prvom dijelu prvenstva najbolji nogomet pokazala je momčad NK Graničara iz Županje koja, poslije 15 odigranih kola, je jesnji prvak s 31 osvojenim bodom. Županjci su ostvarili 10 pobjeda, jednu neriješenu i četiri poraza uz gol razliku 31:11. Županjci imaju četiri boda prednosti ispred drugoplasiranog NAŠK-a. I u proljetni dio prvenstva NK Graničar ulazi kao najveći favorit tim prije što se radi o momčadi koja već duće vrijeme igra zajedno i jako se dobro poznaje.

NK Vuteks Sloga iz Vukovara je jesenji dio prvenstva završila na 6 mjestu sa 25 osvojenih bodova. U zimskoj pauzi iz vukovarske momčadi bilo je nekoliko odlazaka te je momčad dodatno podmlađena. Svakako se očekuje da će i dalje igrati zanimljiv i dopadljiv nogomet.

Treća momčad iz Vukovarsko – srijemske županije u 3. Nogometnoj ligi Istok je NK Bedem iz Ivankova koji su jesenji dio prvenstva završili na 7 mjestu sa 24 osvojenih bodova. U proljetni dio momčad iz Ivankova ulazi s novom Upravom i novim planovima. Kako god 3. Nogometna liga u proljeće donosi niz neizvjesnih utakmica. O tome govori i to da je između 2. NK NAŠK-a i 11. plasiranog NK Kutjeva samo 6 bodova razlike što znači da jedan ili dva poraza ili pobjede donose značajan pad ili rast na prvenstvenoj tablici. Najvažnije za naše momčadi je što niti jednoj od njih nije ugrožen opstanak. Najugroženiji su HNK Đakovo Croatia s 9 bodova i NKOmladinac i NK Darda s 12 osvojenih bodova. Ostaje da se vidi i tko od momčadi iz 3. Nogometne lige želi i planira u višin rang natjecanja. Naime, viši rang natjecanja je SuperSport 2. Nogometna liga koja pokriva cijelu Hrvatsku i iznimno je skupa te je pitanje tko od slavonskih klubova može to isfinancirati.