Još jedna prevara, 56-godišnjakinja ostala bez nekoliko desetaka tisuća eura

Foto: PU vukovarsko - srijemska

VINKOVCI, Policijski službenici PU vukovarsko-srijemske su u petak, 22. prosinca, zaprimili kaznenu prijavu 56-godišnjakinje koja je oštećena kaznenim djelom prijevare.

“56-godišnjakinja je u svibnju ove godine putem društvene mreže stupila u komunikaciju s osobom misleći da se radi o kolegi iz srednje škole. Tijekom dopisivanja zatražio je od nje financijsku pomoć te mu je u razdoblju od lipnja do prosinca u nekoliko navrata na različite bankovne račune uplatila više desetaka tisuća eura. Nakon toga osoba je prekinula komunikaciju, a 56-godišnjakinja je shvatila da je prevarena”, navode iz PU.

Policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku počinitelja prijevare protiv kojeg će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu.

Iz policije podsjećaju građane da ne prihvaćaju komunikaciju s osobama na društvenim mrežama za koje nisu u mogućnosti provjeriti njihov identitet i postojanje, a posebno da ne vjeruju ovakvim ili sličnim ponudama putem društvenih mreža.

“Ukoliko vas nepoznata osoba traži da joj uplatite novac iz bilo kojeg razloga, odustanite od takve komunikacije i ne uplaćujte novac. Ako posumnjate da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj odmah prijavite policiji na broj 192”, stoji u priopćenju policije.