Trogirska udruga TOMS i njeni partneri 19 godina pomažu socijalno ugroženim obiteljima iz Vukovara

Foto: Grad Vukovar

VUKOVAR, Udruga tjelesnih invalida TOMS iz Trogira s prijateljskim udrugama iz Sinja i Metkovića već 19 godina provodi akciju “Moje svjetlo za moj Vukovar” kojom pomažu vukovarske obitelji socijalno ugroženog statusa, a time i čuvaju sjećanje na žrtvu Vukovara. Udruga sredstva za ovu akciju osigurava prodajom svijeća kroz osnovne i srednje škole s područja djelovanja udruga.

Ovom prilikom zamjenik gradonačelnika Filip Sušac zahvalio je predstavnicima udruga čija ljudska dobrota iz godine u godinu pokazuje kako Vukovar i njegovi građani imaju istinske prijatelje te je istaknuo kako je Grad Vukovar za svoj socijalni program u 2023. godini namijenio 1,8 milijuna eura.

“Godine više ne brojimo, bitno nam je učiniti dobra djela za Vukovar i njegove građane”, rekao je predsjednik Udruge tjelesnih invalida TOMS Ivica Bašić.

U sklopu akcije financiraju se dvije vukovarske obitelji u potrebi kroz godinu dana, mjesečno po 1.000 kuna, odnosno 132,72 eura. Predstavnici udruga su prilikom dolaska u Vukovar dvije vukovarske obitelji opremile i poklon paketima higijenskih potrepština i namirnica u iznosu 250 eura, a ovom prilikom istaknuli su nadu u nastavak akcije i narednih godina.