73-godišnjaku iz automobila ukraden novčanik, u kući u Marincima pronađeno i oduzeto 128 kilograma sitno rezanog duhana

Foto: Ivan Matić

VINKOVCI, PU vukovarsko – srijemske izvijestila je kako je oštećeni 73-godišnji hrvatski državljanin jučer, 20. veljače, policiji prijavio kako mu je 17. veljače u ulici Kneza Domagoja u Vinkovcima, iz njegovog automobila, koji je samo petnaestak minuta bio parkiran i bez njegove nazočnosti, ukraden novčanik u kojem su bili njegovi osobni dokumenti, bankovne kartice i druge vrijednosti. Naime, nepoznati počinitelj iskoristio je njegov neotključan automobil i vidno istaknut novčanik na instrument konzoli automobila. Iz policije navode kako za počiniteljem tragaju kao i da će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti odgovarajuću kaznenu prijavu.

Policija je dovršila kriminalističko istraživanje nad jednim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Nedozvoljena trgovina. Temeljem naloga Županijskog suda u Vukovaru policija je jučer u Marincima, nedaleko od Vinkovaca, obavila pretragu doma i drugih prostorija u kojima osumnjičenik boravi. Tom prilikom pronađeno je i oduzeto oko 128 kilograma sitno rezanog duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske, a koji je bio skupljen u pvc vreće. Protiv osumnjičenog policija će nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti kaznenu prijavu

Policijska uprava vukovarsko-srijemska je u posljednja 24 sata zabilježila pet prometnih nesreća, u četiri (Vinkovci x 2, Ilok, Ivankovo) je evidentirana materijalna šteta kao jedina posljedica, dok je u jednoj prometnoj nesreći (autocesta A3 – naspram Bošnjaka) jedna osoba teže tjelesno ozlijeđena.

U toj prometnoj nesreći je jučer 20. veljače oko 6,20 sati 25-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine upravljajući skupom vozila, teretnim i priključnim – bosanskohercegovačke registracijske oznake, južnom kolničkom trakom autoceste A3, naspram Bošnjaka, sletio s kolnika uslijed čega je skup vozila završio prevrnut u odvodnom kanalu.

Vozaču je u vinkovačkoj bolnici ukazana liječnička pomoć gdje su mu okvalificirali da je pritom teže tjelesno ozlijeđen. Policija će prekršajno prijaviti vozača zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.