Nastavlja se 1.HNL, Cibalia u borbi za opstanak

Foto: google.hr

VINKOVCI, Poslije zimske pauze ovoga vikenda vraća nam se prvoligaški nogomet. Momčad Cibalije u prvom kolu nastavka prvenstva (21 kolo) dočekuje momčad Intera iz Zaprešić što će biti prva u nizu kvalifikacijskih utakmica za Vinkovčane kojima je osnovni cilj ostanak u 1.HNL. Cibalia je poslije 20 odigranih kola na posljednjem, 10. mjestu, tablice HNL-a koliko ima i pretposljednji Split koji je i glavni konkurent u borbi za opstanak.

„Siguran sam da ćemo izboriti opstanak u 1. HNL. Mislim da imamo bolji i kvalitetniji tim, a uz to u četiri prva kola nastavka prvenstva igramo čak tri utakmice pred domaćim navijačima. Među tim utakmicama je i utakmica sa Splitom. Mislim da će borba za opstanak voditi se do zadnjeg kola“, rekao je kapetan Cibalije Mladen Matković.

Novi trener Cibalije, Austrijanac Peter Pacult, kaže kako je momčad odradila kvalitetne pripreme te da mnogo očekuje i od igračkih prinova.

„Učinit ćemo sve da Cibalia izbori opstanak u 1.HNL. Vinkovci su grad dugačke nogometne tradicije i svakako grad koji zaslužuje imati prvoligaša“, rekao je Pacult.

Utakmica između Cibalije i Intera igra se u subotu (18.02.) na stadionu u Vinkovcima s početkom u 15:00 sati. Igrači pozivaju gledatelje da se u što većem broju okupe na stadionu i pomognu u borbi za opstanak.