Započelo prvenstvo u 1.ŽNL

Foto: Pixabay

VUKOVAR, Poslije dva mjeseca započelo je prvenstvo u 1. županijskoj nogometnoj ligi Vukovarsko – srijemske županije. Ovogodišnje prvenstvo je započelo s dvije subotnje utakmice u kojima su domaći ostvarili polovičan uspjeh. NK Borac Drenovci je rezultatom 2:0 pobijedio NK Lovor iz Nijemaca koji su se ponovno vratili u elitni rang županijskog nogometa. U Ceriću je domaća NK Mladost ugostila HNK Mitnicu. Gosti su na kraju slavili rezultatom 3:2 te su se u Vukovar vratili s velika tri boda.

Prema svim najavama i ove godine nas očekuje iznimno zanimljivo nogometno prvenstvo te veliki broj zanimljivih utakmica. Jedan od razloga tome je i što je ponovno prvenstvo ove godine izjednačeno s nekoliko iznimno kvalitetnih momčadi za ovaj rang natjecanja. To su prije svih prošlogodišnji prvak NK Nosteria iz Nuštra, NK Mladost iz Vođinaca i HNK Mitnica iz Vukovara. Tu je svakako i momčad NK Negoslavci koja je u pauzi prvenstva imala velikih promjena ali su zadržali kostur momčadi te doveli nekoliko novih igrača. Ostaje da se vidi kako će u prvenstvu se pokazati i neke od momčadi koje su u prošlom prvenstvu imale zapaženu ulogu te pokazale kako mogu svakako pobijediti.

Isto tako biti će zanimljivo vidjeti i kako će se u prvenstvu snaći NK Slavonac iz Komletinaca koji su ispali iz Međužupanijske nogometne lige Osijek – Vinkovci. Također su, barem za sada, i velika nepoznanica momčadi koje su ušle u 1.ŽNL – NK Sloga (Borovo), NK Lovor (Nijemci) i NK Posavac (Posavski Podgajci). Sve tri momčadi su kao prvaci svojih drugih županijskih nogometnih liga ušli u 1.ŽNL. NK lovor je jučer prvenstvo započeo porazom, a ostaje da se vidi kako će u prvenstvo ući drugo dvoje novajlija.