Vikend u znaku manifestacija tradicijske kulture

Foto: etnoportal.com

Predstojeći vikend u znaku je tradicijskih manifestacija i to jubilarnih – 50. Šokačkog sijela u Županji i isto toliko stare priredbe Mladost i ljepota Slavonije u Starim Mikanovcima.

Županja će od 18. veljače postati velika pozornica pjesme, plesa i svetkovine narodnih običaja na kojoj će do 28. veljače nastupiti više od 2000 sudionika kroz 23 priredbe (Sijelo pučkih pisaca, Večeri folklora, Malo literarno sijelo, Večeri folklora,  Sajam zlatne niti, glazbena radionica tradicijskih glazbala, Večer uz tamburu, izbor najljepše djevojke odjevene u tradicijsko narodno ruho – Šokački cvit 2017., Pokladna povorka, Seljačka zabava te izložbe, predstave i promocije).

http://www.tz-zupanja.hr/program-50-sokackog-sijela/

U Starim Mikanovcima u subotu, s početkom u 19 sati, održava se 50. priredba Mladost i ljepota Slavonije – revija djevojaka, snaša i momaka. Za priredbu su se prijavila 24 sudionika – po 8 djevojka, snaša i momaka iz svih pet slavonskih županija. Tročlano prosudbeno povjerenstvo će ocjenjivati narodna ruha i donijeti odluku o najuspješnijima.

U zabavnom dijelu programa nastupit će TS Berde Band, Marija Pavković Snaša, mikanovački tamburaši, Stipo Gašparević i KUD Šokadija sa muškom i ženskom pjevačkom skupinom.