Održan Vukovarski kros – Trčim i pomažem

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, U organizaciji Lions kluba Vukovar u Park šumi Adica održan je 2. Vukovarski kros koji je okupio više stotina natjecatelja iz svih dobnih skupina. Kros je održan pod nazivom „Hrvatskoj na ponos“, a slogan krosa bio je „Trčim i pomažem“.

„Vukovarski kros je zapravo sportsko-rekreativno-humanitarna akcija koja za cilj ima skupiti  prihod za Udrugu roditelja djece s poteškoćama u razvoju Vukovarske leptiriće. Sredstva prikupljamo od prodaje majica koje smo tiskali te drugih proizvoda, a kako bi pomogli kontinuiranu rehabilitacijsku i habilitacijsku skrb za tu djecu, rekla je predsjednica vukovarskih lionsa Kristina Glumac.

Na kros se odazvalo mnoštvo sudionika raznih dobnih skupina pa je tako bilo djece vrtićke dobi, učenika osnovnih i srednjih škola, studenata, rekreativaca i aktivnih sportaša. U krosu su sudjelovala i djeca s poteškoćama u razvoju, osobe sa intelektualnim oštećenjem, osobe s invaliditetom, slijepe i slabovidne osobe. Iz lionsa navode kako očekuju da ova manifestacija postane tradicionalnom kao i da iduće godine žele u Vukovarski kros uključiti i druge Lions klubove iz Hrvatske kao i druge udruge.

„Vukovarski leptirići kao udruga djeluju pet godina i zadovoljni smo postignutim rezultatima. S obzirom da smo postali pružatelj socijalnih usluga, imamo i osam stalno zaposlenih stručnih djelatnika, no, kako je broj djece s teškoćama u razvoju u našoj udruzi velik, imamo ih preko stotinu, suočavamo se s problemom da sva djeca trenutno nemaju potrebne terapije. Stoga i dalje nastavljamo s humanitarnim akcijama, donacijama, pisanjem projekta kako bi te potrebne terapije osigurali i ostaloj djeci“, rekla je predsjednica Vukovarskih leptirića Viktorija Matin.