Nakon još jednog sukoba navijača u Vukovaru privedeno, za sada 16 osoba, šestorici pružena liječnička pomoć

Policija prometna nesreća Bajakovo
Foto: Pixabay/fsHH

VINKOVCI, PU vukovarsko-srijemska izvjestila je noćas kako je nakon fizičkog sukoba do kojeg je sinoć oko 19 sati došlo na vukovarskom Vijencu Kneza Branimira privedeno 16 osoba, dok je šestorici sudionika pružena liječnička pomoć u vukovarskoj bolnici.

“Prema podrobnije prikupljenim saznanjima sukobilo se oko 20-tak pripadnika suprotstavljenih navijačkih skupina, a policija je vrlo brzo i energično reagirala te je u kratkom vremenu pod nadzor stavila i privela u službene prostorije 16 osoba, nad kojima će se provesti kriminalističko istraživanje. Poznajemo identitet još nekolicine navijača koji su pobjegli sa mjesta događaja te je u tijeku njihovo pronalaženje i privođenje”, navode iz policije.

Dodaju kako su su sukobu sudjelovali navijači BBB i Grobari koji su se sukobili u blizini ugostiteljskog objekta na Vijencu Kneza Branimira.

“Smatramo potrebitim naglasiti da smo brzo i učinkovito reagirali i spriječili moguću eskalaciju sukoba jer smo u posljednjem periodu preventivno sa većim brojem pripadnika policije opservirali Vukovar i Borovo, upravo pretpostavljajući da bi moglo doći do sukobljavanja motiviranih navijački suprotnim opredjeljenjima. I večerašnjom reakcijom smo pokazali da ćemo energično i nedvojbeno postupati u bilo kakvim nedozvoljenim nasilnim događajima te ćemo svojim aktivnostima jamčiti mir i sigurnost svih građana, pa tako i građana Vukovara”, poručuju iz PU vukovarsko-srijemske.