Ivan Penava postaje član Domovinskog pokreta. Ispunjen je glavni preduvjet da postane i predsjednik ove stranke

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, U utorak, 21. rujna, Ivan Penava postaje član Domovinskog pokreta te će tako ispuniti glavni preduvjet da može postati i predsjednik ove stranke čije je čelo upražnjeno od kako je Miroslav Škoro se povukao. Informaciju o pristupanju Penave Domovinskom pokretu najavljena je iz nezavisne liste Ivan Penava koji su za utorak najavili održavanje konferencije za novinare na ovu temu.

Podsjećamo kako je Penava nakon izlaska iz HDZ-a sa skupinom istomišljenika osnovao novu političku stranku – nezavisna lista Ivan Penava. Na prošlogodišnjim lokalnim izborima Penava je kao nezavisni kandidat bio nositelj izborne liste Domovinskog pokreta u 5. izbornoj jedinici. Ove godine Penava je pobijedio i u utrci za gradonačelnika Vukovara. S njegovim pristupanjem Domovinskom pokretu otvorena je i mogućnost da Penava postane i predsjednik Domovinskog pokreta što su mnogi otvoreno i najavljivali.

On je do sada u svim svojim izjavama o toj mogućnosti govorio kako ne želi ništa govoriti dok Domovinski pokret ne riješi probleme unutar stranke kao i da je u dobrim odnosima i sa Miroslavom Škorom kao i sa svim ostalim viđenijim članovima ove stranke