Vladimir Bataković izabran za novog predsjednika Drvnog klastera Slavonski hrast

Foto: Vukovarsko - srijemska županija

GRADIŠTE, Na Skupštini Drvnog klastera „Slavonski hrast“, koja je održana u Drvno – tehnološkom centru u Gradištu Vladimir Bataković, iz tvrtke Bijelin Spačva, izabran je za novoga predsjednika klastera.   

„Čast mi je biti izabran na tu dužnost. Nastaviti ću okupljati velike i male drvoprerađivače. Posebno ću podržati našeg župana Damira Dekanića u decentralizaciji Hrvatskih šuma, što je izuzetno bitno za naš kraj, da zaposlimo što više ljudi“, rekao je Bataković.

Župan Dekanić je kazao kako Centar započinje s radom u pravo vrijeme i s dobrom ekipom koja je pokazala kako se povlače EU sredstva i kako se može izgraditi ovakav reprezentativan objekt. Prema njegovim riječima ovdje će osim drvoprerađivača dolaziti i učenici srednjih škola, studenti drvne tehnologije u Vinkovcima koji će s novim znanjima sutra doći spremni na tržište rada i zaposliti se u jednoj od tvrtki koje rade na našem području.

„Tvrtka Bjelin je kupila tvrtku Spačva i ide u značajnu modernizaciju i značajno poboljšanje uvjeta rada. Isto tako želimo značajnu decentralizaciju Hrvatskih šuma na način da ovdje u našoj županiji ostaje veći dio dobara koji ovdje i nastaju“, istakao je Dekanić.