Započinje projekt modernizacije Sportske dovrane u Borovo naselju

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, U Vukovaru je danas potpisan ugovor o modernizaciji Sportske dvorane Borovo naselje. Ugovor su potpisali ispred Grada gradonačelnik Ivan Penava, direktor tvrtke Vodovod- montaža d.o.o Željko Ostrunić i direktor tvrtke Parangal d.o.o Zdravko Bajan. Poslije potpisivanja ugovora Penava je rekao kako očekuje da će planirani radovi bitizavršeni na profesionalan način i u zadanim rokovima.

„Po završetku radova korisnici će dobiti energetski učinkovitije objekte i niže troškove korištenja prostora nego kao i jedan puno moderniji i zdraviji ambijent kojim će se Grad Vukovar nastaviti učvršćivati kao destinaciju prepoznatljiva i po segmentu sportskog turizma“, rekao je Penava.

Dodao je i kako će modernizacija sportske dvorane omogućiti organizaciju brojnih događanja i na taj način proširiti i turističku ponuda grada Vukovara što će doprinijeti prezentaciji grada Vukovara kao turističke destinacije za sport i rekreaciju. Najavljeno je kako će u sklopu radova bitimodernizirana rasvjeta u okviru čega je planirana zamjena svih rasvjetnih tijela koja su neučinkovita s novim učinkovitim LED rasvjetnim tijelima. To će doprinijeti smanjenju potrošnje električne energije od oko 60 posto, a provedbom strojarskih mjera očekuje se smanjenje potrošnje toplinske energije oko 20 posto.

Kako je rečeno riječ je o projektu Razvoj dodatnih obrazovnih sadržaja i modernizacija sportske dvorane Borovo naselje koji je dio Intervencijskog plana Grada Vukovara. Partneri na projektu su Javna ustanova Sportski objekti Vukovar te VURA-Razvojna agencija Vukovar. Provedba podrazumijeva modernizaciju sustava javne rasvjete vrijednosti nešto preko milijun kuna te modernizaciju strojarskih sustava i instalacija vrijednosti od gotovo 650 tisuća kuna. Nakon što završi ovaj projekt planirano je postavljanje solarne elektrane na krov sportske dvorane, potom na sportske bazene i 10-tak drugih objekata u gradu. Planirano je da se sredstva za te projekte osiguraju kroz europske fondove ili državni proračun