Nakon dvogodišnje pauze zbog pandemije koronavirusa, vinkovački vrtićarci ponovno na bazenima

Foto: Đuro Karalić

Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci osiguralo je na natječaju Hrvatskog Crvenog križa sredstva za sufinanciranje desete etape programa privikavanja na vodu „Sigurnost na vodi“, namijenjenog djeci završne godine vrtića.

Ciljevi programa su upoznati djecu s vodom kao medijem, osloboditi ih straha od vode, naučiti ih osnovama tehnika plivanja i ronjenja i tehnikama disanja kod plivanja.

Program će u bazenima Dvoranskog plivališta „Lenije“ provesti iskusni treneri, članovi Vinkovačkog plivačkog kluba, koji su osmislili djeci prilagođen i zanimljiv desetsatni program.

U programu će sudjelovati 200 djece iz Dječjeg vrtića Vinkovci: „Stribor“, „Naša radost“,  „Pčelica“, „Budućnost“, „Vladimir Nazor“ i „Lenije“ te Katoličkih dječjih vrtića „Eden“ i „Srce Marijino“. Siguran prijevoz djece od vrtića do bazena i nazad bit će izvršen autobusima vinkovačkog  „Poleta“  koji imaju licencu za prijevoz djece vrtićkog uzrasta, a uz svaku grupu djece iz vrtića bit će i njihove tete – odgajateljice. Na završetku desetsatnog programa svako dijete će na maloj svečanosti dobiti priznanje i majicu Hrvatskog Crvenog križa s naslikanim uputama kako sigurno plivati.

Provedbeni partneri su poduzeće „Periska“ d.o.o. koje upravlja Dvoranskim plivalištem „Lenije“, Vinkovački plivački klub, Dječji vrtić Vinkovci i Katolički dječji vrtići „Eden“.