Obilježen Dan hrvatskih branitelja Vukovara

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Dan hrvatskih branitelja Vukovara obilježen je u Vukovaru svečanom akademijom u Hrvatskom domu u spomen na 10. ožujka 1991. godine i prvo postrojavanje nenaoružanih odreda u Bogdanovcima.

Obilježavanje je započelo polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata i svetom misom koja je služena Župnoj crkvi sv. Filipa i Jakova, a potom je uslijedila i svečana akademija u Hrvatskom domu Vukovar, te druženje uzvanika, branitelja i građana.

„Drago mi je da smo vratili svečanost obilježavanja završetka školovanja polaznika vojnih škola u Vukovar. Posebno mi je drago da smo Hrvatsku vojsku vratili u Vukovar, u vojarnu 204. brigade“, rekao je tijekom svečane akademije potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević kojemu je gradonačelnik Ivan Penava uručio hrvatsku zastavu koja se vijorila na vukovarskom Vodotornju tijekom obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 18. studenoga 2017. godine.

Govorio je i Ante Deur, izaslanik predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović koja je i visoka pokroviteljica obilježavanja Dana hrvatskih branitelja Vukovara, vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, gradonačelnik Ivan Penava i predsjednik Savjeta za branitelje grada Vukovara Tomislav Josić koji je ustvrdio kako je postrojavanje nenaoružanih postrojbi u Bogdanovcima bio temelj formiranja 204. vukovarske brigade.