Najbolji hrvatski policajac 2019. godine donirao vukovarsku obitelj Hardi

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Zagrebački policajac Duje Podrug uručio je dio svoje novčane nagrade, koju je dobio na ime najboljeg policajca u 2019. godini, vukovarskoj obitelji Hardi. Podrug je nagradu zaslužio jer je fizičkim obračunom, riskirajući život, spriječio pokušaj pljačke banke u zagrebačkom naselju Črnomercu.

Dio nagrade Podrug je donirao jednoj zagrebačkoj braniteljskoj udruzi, dio župi kojoj pripada, a dio je planirao donirati za potrebe obnove vukovarskog vodotornja. Plan je promijenio kada je saznao kako je akcija prikupljanja sredstava za obnovu vodotornja završena te je kroz razgovor s gradskim vlastima odlučio darovati šesteročlanu obitelj Hardi, odnosno samohranu majku Kristinku i njihovih petero djece od kojih je četvero studenata i jedno srednjoškolske dobi.

„Niti sam ja najbolji operativac u Zagrebu niti policajac ali mi je drago što sam dobio nagradu jer sam u toj poziciji da mogu donirati obitelj Hardi. Ovo je mala gesta ali bih zahvalio obitelji koja je prihvatila tu moju donaciju. Ovo je i poruka da djeca ove obitelji ostanu živjeti u Vukovaru i da žive jednim normalnim životom“, rekao je Podrug.

U svojoj izjavi novinarima Kristinka Hardi kazala je kako je ovo jedna lijepa gesta koja ju je dirnula te da zahvaljuje Duji Podrugu ali i Gradu Vukovaru i svim drugim institucijama na dosadašnjoj pomoći.

„Jako mi je drago što je Grad prepoznao trud i rad moje djece. Želim potaknuti i svoje sugrađane da se obrate institucijama kada im je potrebna pomoć ali ih isto tako i zamolila sve ljude dobre volje ovoga grada da počnu pomagati jedni drugima, otvore se te prepoznaju koje su to potrebe sugrađana našeg grada“, rekla je Hardi.