Bosančić obišao radove na Aglomeraciji poručivši kako će doprinijeti boljitku i građana i gospodarstva

Foto: Franjo Sorčik/Novosti

VINKOVCI, Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić obišao je danas radove koji se na području grada Vinkovaca provode u sklopu projekta “Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture na području aglomeracije Vinkovci, Otok, Ivankovo i Cerna” Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije (VVK), vrijednog 384 milijuna kuna, a sa 70,7 posto financiranog sredstvima iz Kohezijskog fonda EU.

“Radovi u Vinkovcima još uvijek nisu u onom najvećem zamahu, ali već sada se mogu vidjeti obrisi novog kanalizacijskog sustava. Ono što želimo postići je da radovi što manje smetaju građanima, da se obavljaju brzo i efikasno i da što prije počnemo koristiti sam sustav. Projekt je ogroman, gotovo 200 milijuna kuna vrijedni radovi obavljaju se u samom gradu, i sigurno da će nekome u određenom trenutku neke stvari zasmetati. No, moramo biti strpljivi jer količina europskog novca koju smo dobili kroz ovaj projekt neće utjecati samo na to da ćemo dobiti novi kanalizacijski sustav, nego će i kroz naše tvrtke doprinijeti razvoju gospodarstva na ovom području”, rekao je gradonačelnik Ivan Bosančić tijekom obilaska radova u gradskoj četvrti Lapovci.

Osim na Lapovcima radovi se odvijaju i u Novom Selu i u Mirkovcima, a većina radova u Vinkovcima bit će odrađena sljedeće godine.

“Ovu smo godinu završili s ukupnom realizacijom od oko 80 milijuna kuna, to nas svrstava među najbolje aglomeracije u Hrvatskoj u ovom trenutku. Imali smo sreće da nam je ova godina bila vremenski vrlo dobra, bez kišnih dana, što se vidi i na dinamici radova. Možemo reći da smo ugovorili sve komponente projekta i da je u tijeku njihova realizacija”, kazao je direktor VVK Ivan Rimac.

Nakon završetka radova u Ohridskoj ulici, a u skladu s dinamičkim planom izvođenja radova, slijede radovi u Lapovačkoj ulici koji uključuju rekonstrukciju, kanalizacijski sustav i uređenje pješačke i biciklističke staze.

Radove na izgradnji i rekonstrukciji sustava javne odvodnje, koji se odvijaju u svim naseljima na području koje je obuhvaćeno ovim projektom, izvode lokalne tvrtke, Vodoprivreda Vinkovci, AMM i Cestorad, dok nadzor provode tvrtke Sedra Consulting i Slavonija projekt.