Na vinkovačkim jezerima održana pokazna vježba Banja 2016.

VINKOVCI, Na vinkovačkim jezerima Banja u subotu je održana pokazna vježba spašavanja iz vode s ciljem provjere opremljenosti i osposobljenosti te djelovanje interventnog tima civilne zaštite za spašavanje na vodi u potrazi za utopljenicima, pronalasku i vađenju predmeta iz vode.

Za vježbu je uzet slijedeći obrazac: oko 8,30 sati motorno vozila sa dvije osobe je sletjelo s pješačke staze u veće jezero (do bivšeg pogona Vinteksa, južni dio) na jezerima Banja. Jedan od očevidaca, muška osoba 40 godina starosti, je skočila u vodu s ciljem da pokuša spasiti osobe iz motornog vozila koje je sletjelo u jezero. Međutim, nakon što je isti preplivao oko 20 metara od mjesta skoka, nestao je spovršine vode. Drugi očevidac, ženska osoba, je nazvala županijski centar 112 Vukovar i obavijestila ih o događaju. ŽC 112 obavještava OKC PU vukovarsko-srijemske, Zavod za hitnu medicinu i pročelnika PUZS Vukovar koji upućuju timove na mejesto nesreće.

Pokazna vježba spašavanja iz vode organizirana je zajedničkom suradnjom Vukovarsko-srijemske županije i Stožera zaštite i spašavanja VSŽ, PU vukovarsko-srijemske, Zavoda za hitnu medicinu VSŽ, DUZS – Područni ured Vukovar, HGSS – stanica Vinkovci, Kluba podvodnih aktivnosti Vukovar i Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci.

ĐURO KARALIĆ

Foto: cibalia.hr