Polaganjem vijenaca obilježen Dan državnosti u Vukovaru

VUKOVAR, Polaganjem vijenaca na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskoga rata izaslanstva Vukovarsko-srijemske županije, grada Vukovara, policije, braniteljskih udruga obilježi su Dan državnosti RH. Tom prilikom zamjenik župana vukovarsko-srijemske županije Željko Cirba pozvao je na zajedništvo svih, bez obzira na stranačku pripadnost ili boje, te rekao kako su se svi okupili kako bi odali počast onima koji su dali svoje živote za stvaranje slobodne i neovisne Hrvatske.

„Ovo je prilikom da još jednom izrazimo zahvalnost svima koji su na bilo koji način pomogli u stvaranju slobodne Hrvatske“, rekao je Penava.

Dodao je i kako su mnogi građani Hrvatske očekivali pravednije, bolje i funkcionalnije društvo kao i da je danas na svima nama da stvorimo takvo društvo. Prema njegovim riječima stvar je u zrelosti pojedinca s kojom onda dolazi i do zrelosti društva.

„Branitelji su ponosni na današnji dan jer su oni ti koji su stvarali Hrvatsku. S Hrvatskom danas moramo biti zadovoljni ali s vlašću nismo i ne možemo biti zadovoljni. Na vlasti su se mijenjali lijevi i desni ali nitko od njih u ovih 25 godina nije napravio ono što smo mi očekivali. Branitelji su stvorili državu i kao dijete je dali na upravljanje ali je kako vidimo to otišlo u krivom smjeru.  Očekivali smo da neće biti tolike borbe za fotelje, da se zakoni poštuju i za sve da budu jednaki, a ne da su se neki ipak jednakiji i da nema različitosti. Hrvatska ima toliko prostora i mogućnosti da bi svima bilo dobro ali to naši političari nisu znali iskoristiti“, rekao je Šoljić.

IVAN MATIĆ