Veliki uspjeh vukovarskih gimnastičarki na turniru u Banja Luci

Foto: Gimnastički klub Vukovar

BANJA LUKA, Članice Gimnastičkog kluba Vukovar nastavljaju s dobrim rezultatima koje bilježe na natjecanjima kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu. U nizu takvih natjecanja bio je i Međunarodni turnir “Dani gimnastike” koji je održan u Banja Luci, a gdje su natjecateljske kategorije i propozicije natjecanja bile nešto različite od onih u Hrvatskoj. Stoga su treneri vukovarskog kluba malo promijenili vježbe i presložili kategorije u skladu s propozicijama ovog međunarodnog turnira. Slijedom toga Gimnastički klub Vukovar imao je predstavnice u Slobodnom i Obaveznom program gdje su ostvareni rezultati iznad svih očekivanje.

U slobodnom programu, kategorija Juniorke pojedinačno, Monika Zovko osvojila 1. mjesto.

Obavezni program Mlađe juniorke ekipno 1. mjesto, pojedinačno: 1. Hana Antunić, 5. Petra Kolarić, 9. Angelina Cvetković, 12. Ana Vuk i 18. Maja Marković. Ovo je bila najbrojnija kategorija u kojoj je bilo prijavljeno više od 70 natjecateljica

Juniorke ekipno 1. mjesto. Pojedinačno: 1. Valentina Mrkonja, 5. Tanja Turukalo, 6. Vita Panza, 8. Nika Budim, 14. Ana Kuzmanović i 19. Ela Andrašević. Valentina je dva dana pred natjecanje još bila bolesna, ali se naknadno pridružila svojoj ekipi i odradila odlično natjecanje. Pojedinačno je bila najuspješnija, a ekipi juniorki je donijela najveći broj bodova.

Seniorke ekipno 1. mjesto, pojedinačno: 1. Miljana Poznanović, 3. Nikolina Velikić, 4. Aurora Ristović, 5. Maja Kell, 6. Ela Vojtkiv i 16. Melani Grganić. Melani je na žalost imala ozljedu prilikom pada s grede i iz tog razloga nije mogla po planu završiti natjecanje.