Nastupna posjeta veleposlanika Austrije

Foto: Grad Vukovar

VUKOVAR, U nastupnoj posjeti Vukovaru danas je boravio veleposlanik Austrije u Republici Hrvatskoj Josef  Marcus Wuketich koji se tom prigodom susreo s gradonačelnikom grada Vukovara Ivanom Penavom i pročelnicom Ureda gradonačelnika Ivanom Mujkić.

“U području kulture postoje brojne mogućnosti za suradnju. Gradonačelnika sam upoznao s našim planovima i projektima u području gospodarstva te smo razgovarali o općoj, ali i globalnoj situaciji. Razgovor je bio vrlo plodan i zanimljiv”, rekao je veleposlanik Wuketich.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava rekao je kako mu je bilo zadovoljstvo susresti se s veleposlanikom Austrije, inače jedne Hrvatskoj bliske i prijateljske zemlje.

“Tijekom susreta smo se dotaknuli povijesti, sadašnjosti, ali i budućnosti Vukovara, mogućnostima buduće suradnje s Austrijom, a bilo je riječi i o nadolazećem obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara te Koloni sjećanja u kojoj je Veleposlanik Wuketich sudjelovao prošle godine, a kako kaže, isto će učiniti i ove godine. Zahvaljujem se veleposlaniku Wuketichu na posjeti, kao i na iskazivanju svoje potpore Vukovaru“, kazao je Penava.