Vukovarske odbojkašice u novu sezonu ušle pobjedom

Foto: ŽOK Enna Vukovar

VUKOVAR, Započela je i nova sezona za odbojkašice koju ŽOK Enna Vukovar započeo uvjerljivom pobjedom. Vukovarke su na domaćem parketu ubjedljivo i vez većih teškoća pobijedile Dubrovnik 3:0 u setovima. Dominaciju Vukovarku pokazuju i rezultati po setovima 25:19, 25:20 i 25:17.

Trenerica ŽOK Enna Vukovar Ivana Džamarija podsjetila je kako su njene igračice u utakmicu ušle s puno nepoznanica s obzirom da u cijelom pripremnom razdoblju nisu odigrale niti jednu prijateljsku utakmicu. Zapravo, ovo im je bila prva utakmica s ovom ekipom. Džamarija napominje kako je ŽOK Enna Vukovar u novu sezonu ušao u drugom i pomlađenom sastavu ali i da je s obzirom na sve viđeno zadovoljna s prikazanim.

„Imamo dvije nove igračice, ali u odnosu na prošlu godinu imamo četiri igračice manje. Pokušat ćemo pomladiti ekipu da bude raznovrsnija. Još je Marijeta tu koja je starija i koja vodi ekipu. Vidjet ćemo kako će se odvijati liga“, rekla je Džamarija.

Imala je i lijepe riječi za momčad Dubrovnika napominjući kako se radi o mladoj i perspektivnoj ekipi koja je ušla u Superligu te da im u daljem natjecanju želi puno uspjeha.

Uz pobjedu ŽOK Enna Vukovar u 1. kolu Superlige zabilježeni su slijedeći rezultati: : Dinamo – Olimpik 3:0, Brda – Marina Kaštela 1:3, Split – Kaštela 0:3,Mladost – Poreč 3:0. Rijeka CO i Osijek igraju 20. rujna 2020.