Na groblju u Ilači pronađene ljudske kosti koje potječu iz Domovinskog rata

Foto: vijesti.hr

VINKOVCI, Djelatnik lokalne pogrebne tvrtke je kopajućiu na mjesnom groblju u Ilači, selu u blizini Vukovara, pronašao ljudske kosti. Policija je potvrdila kako su kosti pronađene 26. kolovoza.

„Očevidom je utvrđeno kako se radi o kosturu muškarca iz vremena Domovinskog rata. Kosti su preuzeli djelatnici Ministarstva obrane radi identifikacije“, navode se u priopćenju PU vukovarsko-srijemske.

Iz PU su izvijestili i kako je na području Vukovarsko-srijemske županije u protekla 24 sata zabilježeno šest prometnih nesreća, od čega četiri prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Vinkovci, Vukovar, Gradište, auto-cesta Zagreb-Lipovac), jedna prometna nesreća u kojoj je je jedna osoba lakše ozlijeđena (Vođinci) te jedna prometna nesreća u kojo je jedna osoba teže ozlijeđena. Nesreća sa teže ozlijeđenom osobom dogodila se u ponedjeljak, 27. kolovoza, oko 9.50 sati na cesti Šiškovci – Cerna.

„45-godišnjakinja iz Vinkovaca upravljala je osobnim automobilom „Citroen C4“, županjskih registarskih oznaka, krećući se cestom Šiškovci-Cerna, iz smjera Šiškovaca u smjeru Cerne. Neposredno nakon izlaska iz Šiškovaca, uslijed neprilagođene brzine kretanja, 45-godišnjakinja je izgubila nadzor nad vozilom te sletila u odvodni kanal. U prometnoj nesreći 45-godišnjakinja je teže ozlijeđena“, stoji u priopćenju PU.