Muzika iz vukovarske tvrtke Intersound u filmu o Tomu Hanksu

Foto: privatna fotografija

VUKOVAR, Hrvatskoj javnosti Vukovarac Goran Dragaš (30) poznat je i kao jedan od najuspješnijih autora glazbe za filmske trailere brojnih holywoodskih filmskih hitova.

Iako to možda niste niti znali ali njegova muzika je u trailerima filmova poput „Sipederman: Homecoming“, Pirati s Kariba 5.“, „Valerian“, „Dr. Strange“, „Alien: Covenant“, „Pacific Rim 2“, „Blair Witch“, „Star Wars: Rogue One“, „Punisher“, „Fate of the Furious“, „Mumija“ (2017.), „Jurski svijet2.“, „Game of thrones“… Početkom ove godine Dragaš je otišao i daje. Naime, njegova tvrtka Intersound pripremila je muziku za kratak trominutni film o dosadašnjoj karijeri Toma Hanksa koji je na filmskoj glamuroznoj manifestacije Golden Globe dobio nagradu za životno djelo.  

Govoreći o toj nagradi Dragaš kaže kako je Intersound osnovan prije nekih godinu dana te da je ovo velika čast i privilegija jer ipak se radi o glumcu koji je 40 godina u svijetu filma i koji je do sada dobio dva Oscara i četiri Zlatna globusa.

„Među gledateljima na manifestaciji bila je sva krema Holywooda koji su imali priliku gledati dodjelu nagrade, prikazani kratki film ali i slušati muziku koja dolazi iz Vukovara“, rekao je Dragaš.

Dodaje i kako njegova tvrtka trenutno ima 40-ak autora iz cijeloga svijeta među kojima su i četiri iz Hrvatske. Svima njima je Intersound posrednik do velikih filmskih kuća. Tako je bilo i u ovome slučaju kada je odabrana traka autora iz Škotske koji je također dio tima ove vukovarske tvrtke.

„Plan nam je svakako nastaviti i dalje raditi i još više skladati. Isto tako planiramo u Vukovaru izgraditi i jedan veliki studio koji bi mogli koristiti svi zainteresirani i tako omogućiti da Vukovar, na neki način, postane središte filmske muzike”, rekao je Dragaš.