Uvjeti u Sportskom centru u Rokovcima ravni onima prvoligaškim

Foto: Ivan Matić

ROKOVCI, Poslije niza godina korištenja starih prostorija, koje su već bile podlegle i zubu vremena, Općina Andrijaševci odlučila je realizirati projekt izgradnje i opremanja Sportskog centra koji se nalazi kod tamošnje osnovne škole i neposredno uz nogometno igralište NK Frankopana. U sklopu novoizgrađenog Sportskog centra, koji je u funkciji od proljeća prošle godine, izgrađen je objekt koji ima zajedničke prostorije, 4-5 uredskih prostorija, 4 svlačionice za igrače, svlačionice prilagođene osobama s invaliditetom kao i svlačionicu za suce. Tu su i prostorija za restoran, kuhinja opremljena profesionalnom opremom, sanitarni čvorovi, terasa, parkiralište, teretana, sauna te dvije natkrivene tribine kapaciteta za 400 gledatelja. Svlačionice su sa modernim ormarićima, stolovima za masažu dok su u teretani trake za trčanje, razne sprave, tegovi, vreća za udaranje… Glavni teren, kao i pomoćni, su i ranije bili osvijetljeni, a sada je oko centra postavljena i LED rasvjeta.

Projekt je realiziran preko fondova EU gdje je općina sa svojim projektom konkurirala s projektom na mjeru ruralnog razvoja za koji su dobili oko 4,5 milijuna kuna. Radi se o bespovratnim sredstvima koja su uložena u izgradnju Sportskog centra. Nakon što je centar izgrađen iz sredstava općine osigurano je dodatnih 1,1 milijuna kuna za njegovo opremanje.

„Želja nam je da svima, koji žele zdravo živjeti i baviti se sportom, to i omogućimo. Na Sportski centar naslanjaju se i betonska nogometno, rukometno i košarkaško igralište koje planiramo uskoro obložiti gumenom podlogom. Tu su i sprave za odrasle na otvorenome, igralište za odbojku na pijesku, a plan nam je izgraditi i malonogometni teren s umjetnom travom. Zadovoljni smo jer svakodnevno na tim igralištima, a posebno ljeti, je veliki broj djece i mještana. Krenuli smo u sve ovo jer imamo više sportskih klubova, što za sela nije uobičajeno, i kako bi im svima omogućili kvalitetne uvjete za rad, treninge i natjecanja. Napravili smo projekt, čekali priliku i dočekali je. Nema ljepše slike nego kada na nogometnom igralištu i okolnim sportskim igralištima u istom trenutku sportom se bavi 60-70 mladih“, rekao je Dekanić.