Gimnazija Vukovar: Podržite nas i uključite se u našu akciju za ljepši, sigurniji i čišći grad!

Foto: Gimnazija Vukovar

VUKOVAR, Učenici i profesori Gimnazije Vukovar pokrenuli su akciju u okviru koje prikupljaju elektronički i električki otpad koji u konačnici planiraju adekvatno zbrinuti. Kako navode iz vukovarske Gimnazije sve što spada u EE otpad možete donijeti u Gimnaziju Vukovar, i to svaki radni dan od 07:00 do 19:00 tijekom mjeseca siječnja, nakon ega će sav prikupljeni EE otpad biti odvezen.

„EE otpad donose učenici i profesori od svojih kuća ali moguće je i da se jave građani. Želimo i na ovaj način dodatno probuditi svijest o zaštiti okoliša kod naših učenika“, rekla je ravnateljica Gimnazije Vukovar Giana Marović Zeko.

Podsjeća i kako je vukovarska Gimnazija ponosni nositelj Zlatnog statusa međunarodne „Eko škole“, a ujedno je i e-Škola koja prolazi kroz proces cjelovite informatizacije poslovanja same škole, ali i nastavnih procesa u svrhu stvaranja digitalno zrele škole za 21.stoljeće što ispred škole stavlja zadatak, obvezu i poticaj na provođenje raznolikih ekoloških aktivnosti i projekata s ciljem ispunjavanja zadanih smjernica odgoja i obrazovanja za okoliš te nužnost kontinuiranog osposobljavanja mladih generacija za donošenje odluka o razvitku društva u budućnosti.

S obzirom na sustavne promjene u informacijsko-komunikacijskoj tehnologiji i pojavljivanje novih elektroničkih kućanskih pomagala, ova vrsta otpada predstavlja jednu od najbrže rastućih kategorija otpada uzrokujući time dva problema: onečišćenje okoliša i nepovratni gubitak vrijednih sirovina, stoga je od izuzetne važnosti spriječiti nastanak EE otpada i ponovno iskoristiti ili reciklirati staru EE opremu i uređaje te na taj način smanjiti njegov štetan utjecaj na okoliš.
Gimnazija Vukovar pred sebe je postavila prioritetan zadatak kojim će u procesu odgoja i obrazovanja sustavno djelovati u skladu s odgovornim ponašanjem prema okolišu kao i njegovu očuvanju.

„Pozivamo sve nastavnike, učenike, roditelje i prijatelje škole da podrže našu akciju kako bismo pokazali da smo ekološki osviješteni i da u skladu sa osobnom odgovornošću znamo i možemo aktivno djelovati u skladu s načelima održivog razvoja te u svojim kućanstvima i gradu živjeti u harmoniji s prirodom!“, ističu iz Gimnazije Vukovar.