Policija zabilježila 6 prometnih nesreća kao posljedica jakog nevremena

Foto: Ivan Matić

VINKOVCI, Policijski službenici Postaje granične policije Ilok dovršili su kriminalističko istraživanje kaznenog djela teške krađe, kojom je vlasnik trgovine, tvrtka iz Đakova, oštećena za preko 1.000 eura. Otkrili su da je počinitelj 57-godišnjak s područja Brodsko-posavske županije, koji je otprije poznat policiji po istim kaznenim djelima. Tijekom noći 25. lipnja provalio je u trgovinu mješovite robe u Iloku iz koje je otuđio polog, cigarete i prehrambene proizvode. Osumnjičeni će danas biti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske, a kaznena prijava protiv njega dostavlja se nadležnom državnom odvjetništvu.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježene su četiri prometne nesreće, tri u Vinkovcima i jedna na cesti Privlaka-Otok. U jednoj je prometnoj nesreći jedna osoba teže ozlijeđena:

Oko 21,40 u Bosutskoj ulici u Vinkovcima 42-godišnjak iz Podgrađa je upravljao osobnim automobilom vinkovačkih registracijskih oznaka pod utjecajem alkohola u organizmu (1,39 g/kg) te uslijed neprilagođene brzine stanju kolnika i vidljivosti udario u stablo prepriječeno preko kolnika. U prometnoj nesreći vozač je teže ozlijeđen.

Također je zabilježeno šest prometnih događaja na cesti kao posljedica jakog nevremena, i to tri na državnoj cesti D55 (Vinkovci-Županja), te u Privlaci, Ivankovu i Đeletovcima, uslijed kojih su dvije osobe ozlijeđene.

Oko 18,35 uslijed jakog vjetra došlo je do prevrtanja teretnog automobila i pridodanog priključnog vozila slovenskih registracijskih oznaka te klizanja skupa vozila po kolniku na državnoj cesti D55. Vozač, 62-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine je pri tom teže ozlijeđen.

Pola sata kasnije, gotovo na istom mjestu, jak vjetar je prevrnuo i teretni automobil s pridodanim priključnim vozilom turskih registracijskih oznaka, koji je pritom pao na osobni automobil vinkovačkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 58-godišnjak iz Privlake. U ovom događaju, vozač osobnog automobila je lakše ozlijeđen.

U ostalim slučajima nastupila je materijalna šteta na vozilima.

„Jutros do 2 sata sve ceste u Vukovarsko-srijemskoj županiji su djelomično ili u potpunosti oslobođene za prometovanje, izuzev državne ceste D-55, koja je zatvorena za prometovanje na dionici od Gradišta do skretanja za Privlaku, uslijed palih stabala i prevrnutih teretnih vozila. Promet se odvija obilaznim pravcima preko mjesta Vinkovci-Rokovci-Cerna-Gradište-Županja“, navode iz policije.