Volonterske akcije u Dječjem vrtićem Vukovar I u Borovu naselju i Ekonomskoj školi Vukovar

Foto: Volonterski centar Vukovar

VUKOVAR, U organizaciji PRONI Centra za socijalno podučavanje kroz programe „Volonterski centar Vukovar“ i „Info centar za mlade Vukovar“ ovih su dana održane volonterske akcije u suradnji s Dječjim vrtićem Vukovar I u Borovu naselju i Ekonomskom školom Vukovar.

U suradnji s Dječjim vrtićem Vukovar I provedena je volonterska akcija uređenja igrališta. Zajedničkim snagama odgojiteljica, roditelja i volontera izrađene su i obojane posude za cvijeće od starih automobilskih guma i samostojeće police za cvijeće od drvenih paleta, izrađena je senzorna staza te su posađene cvjetne sadnice.

Druga volonterska akcija održana je u organizaciji članova školskog volonterskog kluba Ekonomske škole Vukovar u kojoj su učenici obojali klupe u školskom dvorištu te na taj način uljepšati prostor ispred svoje novoobnovljene škole.

“Cilj ovih akcija, koje su provode kroz projekt „Volonterski centar Vukovar“ i „Info centar za mlade Vukovar“ jeste doprinijeti razvoju lokalne zajednice i međusobno povezivanje javnog i civilnog, ali i uključivanje što većeg broja djece i mladih iz grada Vukovara u organizirano provođenje slobodnog vremena i aktivno sudjelovanje u zajednici”, poručuju iz PRONI Centra za socijalno podučavanje.