Udruga žena Vukovar provodi projekt Nova znanja – nove prilike

Foto: www.hrv.hr

VUKOVAR, Prema informacijama iz Udruge žena Vukovar ovoj udruzi odobren je projekt koji je usmjeren ka poticanju ravnopravnijeg položaja marginaliziranih skupina, dugotrajno nezaposlenih na tržištu rada. Radi se o projektu koji će ztajati 18 mjeseci i koji će pružiti veću mogućnost zapošljavanja, razvoj socijalnih vještina te bolju socijalnu uključenost u život zajednice. U isto vrijeme raditi će se i na edukaciji stručnjaka koji rade sa dugotrajno nezaposlenima.

Voditeljica projekta Jelena Janković rekla je kako je naziv projektaNova znanja-nove prilike” te da će se on provoditi u 4 županije i to u Vukovarsko – srijemskoj, Osječko – baranjskoj, Virovitičko-podravskoj i Požeško-slavonskoj županiji.

“Cilj je osigurati bolju socijalnu uključenost i zapošljivost dugotrajno nezaposlenih osoba provedbom ciljanih edukacija a istovremeno jačati kapacitet stručnjaka koji rade sa dugotrajno nezaposlenima. Provedbom projekta osigurati će se izravan pristup ciljanih skupina dugotrajno nezaposlenih, da primjene stečena znanja u izradi i provedbi projekata financiranih iz EU fondova, unaprijediti njihove socijalne vještine, te osigurati njihov ravnopravniji pristup i položaj na tržištu rada”, rekla je Janković.

Dodaje i kako se kroz projekt planira osposobiti 32 osobe za voditelje izrade i provedbu projekata te pet osoba iz organizacije civilnog društva koji će proći edukacije za unaprjeđenje određenih vještina kako bi mogli održavati radionice za povećanje mogućnosti zapošljavanja za nezaposlene osobe koje planiraju uključiti u projekt.

Inače, projekt se provodi u vremenu od 18. listopada 2019. do 18.travnja 2021. godine, a ukupna vrijednost je 833.317,89 kuna. Financiran je sredstvima Europske unije u okviru Operativnog programa učinkoviti ljudski potencijali 2014.–2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda u 100% iznosu.