Banožić obišao pripadnike HV-a koji pomažu na otklanjanju šteta od olujnog nevremena u Cerni

Foto: Đuro Karalić

Ministar obrane Mario Banožić obišao je danas pripadnike Hrvatske vojske koji pomažu na uklanjanju posljedica nevremena koje je u par dana, u dva navrata, zahvatilo Cernu te druge dijelove Vukovarsko-srijemske županije.

Banožić je kazao kako je trenutačno 250 pripadnika Hrvatske vojske angažirano na otklanjanju posljedica olujnog nevremena u Cerni, Privlaci, Tompojevcima te gradu Otoku.

“Pokušavamo pomoći kako samim građanima tako i pripadnicima ostalih službi, vatrogascima, radnicima Hrvatskih šuma, pripadnicima policije i civilne zaštite i drugima. Ostat ćemo na terenu dok god to bude potrebno”, poručio je Banožić.

Podsjetio je kako su pripadnici HV-a od prvog dana bili uključeni u pomoć području stradalom od olujnog nevremena u Slavoniji te su već nakon prvog nevremena sudjelovali u raščišćavanju državne ceste D55 Vinkovci-Županja, kao i u dijelu Brodsko-posavske županije.

Po riječima načelnika Općine Cerna Josipa Štoreka tek je mali broj stambenih objekata u mjestu ostao neoštećen.

“U prvom planu je sanacija krovišta i riješavanje problema s električnom energijom koju neka domaćinstva nemaju već četvrti dan i mnogi će sada doći do toga da će morati baciti i svu hranu iz dubokih zamrzivača. Mještani su u panici i uznemireni i problema je jako puno”, kazao Štorek dodajući kako su u nevremenu teže ozlijeđena i dva mještanina Cerne koji su zbrinuti u osječkom KBC-u.