Motivi Šarengrada na kalendaru i za 2017. godinu

ŠARENGRAD, U nakladi HSP-a dr. Ante Starčević (HSP AS) i glavnog tajnika te stranke Pere Ćorića iz tiska je izašao zidni kalendar “Šarengrad 2017.”, tiskan u nakladi od 5.000 primjeraka.

“Ovo tradicionalno izdanje potaknuto je kao i prijašnjih godina  sa ciljem da se podsjeti na prirodne ljepote istočne Hrvatske, hrvatskog Srijema i ogranaka Fruške gore ali i sa ciljem da podsjeti kako je Šarengrad mjesto koje živi između dva grada koji doslovno umiru pred očima hrvatske javnosti, Iloka i Vukovara”, navode iz HSP AS.

sarengrad5-kopiraj

Ocjenjuju kako će 2016. godina ostati upamćena kao “godina egzodusa” s vukovarskog i iločkog područja navodeći kako je prema podacima MUP-a s područja Iloka, Vukovara i pripadajućih naselja unazad godinu dana iselilo se više od 2.000 osoba, a samo s područja grada Iloka 22 osnovnoškolaca ispisana su od početka školske godine 2016. do danas te su se sa svojim obiteljima odselili.

sarengrad3-kopiraj

“S nadom da će i ovo izdanje doprinijeti detektiranju važnosti ovog problema u široj javnosti HSP AS i Pero Ćorić nastavit će sa sličnim projektima i ubuduće”, poručju iz HSP AS.

sarengrad2-kopiraj

Autor fotografija u kalendaru je Igor Jurgec, fotoamater iz Šarengrada.

Foto: Igor Jurgec