Bubamarci pokreću kampanju za otvorenje Buba Bara

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, ‘Extra kromosom za extra kavu” slogan je kafića Buba Bar, koji bi se trebao otvoriti u središtu Vinkovaca, a u kojem će po prvi puta biti zasposlene osobe s Down sindromom te osobe s invaliditetom.

“Mi znamo da osobe s invaliditetom žele i mogu raditi, a otvorenje Buba Bara mnogima od njih dati će priliku da i vama pokažu kako su i oni ravnopravni članovi društva.Nadamo se da će Buba Bar „probiti led“ – želja nam je da svaki grad u Hrvatskoj ima svoj „Buba Bar“!”, poručuju iz vinkovačke Udruge osoba s invaliditetom Bubamara, koja stoji iza projekta otvaranja Buba Bara.

Potencijal kafića Buba Bar prepoznala je i vinkovačka Gradska uprava, te je Bubamarcima na korištenje dala prostor u središtu grada veličine 500 četvornih metara kojeg međutim prethodno treba adaptirati.

“Kao neprofitna organizacija financijska sredstva nismo u mogućnosti osigurati, stoga smo pokrenuli kampanju za njihovo prikupljanje. Kako bi Buba Bar čim prije stavili u funkciju potrebno nam je 70.000 kuna. Kompletan iznos prikupljenih donacija uložiti ćemo u uređenje i opremanje prostora koji će u potpunosti biti prilagođen osobama s invaliditetom, a ugodan ambijent pružit će i široj lokalnoj zajednici mogućnost za kvalitetnim druženjem i zajedničkim aktivnostima. Kafeterija Buba Bara biti će mjesto najkvalitetnije kave – kave servirane s posebnim osmijehom, mjesto koja će etablirati i na prvo mjesto ponovno vratiti osnovno ljudsko pravo – pravo na rad”, poručuju iz Bubamare.

Kampanja Buba Bar počinje 5. prosinca, link za uplate bit će od toga datuma naveden na Facebook profilu Bubamara Vinkovci, te na web stranici www.bubamara.hr

Svi oni koji žele vidjeti Bubamarce na djelu, mogu to učiniti posjetom “privremenom” Buba Baru koji je otvoren u sklopu Adventa u Vinkovcima na glavnom gradskom trgu, a u kojem članovi te vrijedne udruge “bruse” ugostiteljski zanat.