Mještanin Bošnjaka vozio bicikl sa 3.04 promila alkohola

Foto: PU vukovarsko - srijemska

VINKOVCI, U protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježeno je šest prometnih nesreća s materijalnom štetom, u Svinjarevcima, Vinkovcima, Rokovcima, Vukovaru-2 i Županji.

Sinoć, 18. listopada u 22.10 sati, prilikom nadzora cestovnog prometa u Bošnjacima, policijski službenici Postaje granične policije Županja su kontrolirali 44-godišnjeg vozača bicikla, a provedenim ispitivanjem prisutnosti alkohola u organizmu su mu utvrdili koncentraciju alkohola u organizmu od 3,04 g/kg te je smješten u posebnu prostoriju policije do otrježnjenja. Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama 44-godišnjak će biti prekršajno procesuiran.

U pojačanom nadzoru prometa, koordiniranim s Policijskom upravom brodsko-posavskom, sudjelovalo je 14 policijskih službenika sa sedam uređaja za nadzor brzine kretanja vozila. Utvrđeno je 39 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila, a najveća izmjerena brzina je 176 km/h na autocesti A3. Nadzor je baziran na prilaznim pravcima odgojno-obrazovnim ustanovama.