Miroslav Bojko smijenjen s mjesta trenera HNK Vukovara 1991

Foto: HNK Vukovar 1991

VUKOVAR, Na iznenađenje mnogih Uprava HNK Vukovara 1991 donijela je odluku o smjeni dosadašnjeg trenera seniorske momčadi Miroslava Bojka koji je s klupe Vukovarce predvodio tri godine.

“Nakon gotovo tri pune godine završena je suradnja s gospodinom Miroslavom Bojkom. Ovim putem želimo mu se zahvaliti na brojnim uspjesima i povijesnim trenucima za naš klub. Gospodin Bojko preuzeo je Vukovar 28. studenog 2020. i odmah postavio visoke standarde, koji su okrunjeni plasmanom u 1. NL pretprošle sezone. Sjajni rezultati nastavljeni su i u prethodnoj sezoni. Tada je Vukovar pod Bojkovim vodstvom u debitantskoj sezoni u drugoligaškom društvu osvojio najviše bodova na zelenom terenu, a u ovoj sezoni ostvario je učinak od šest pobjeda, tri remija i dva poraza te svoju momčad ostavlja na trećem mjestu prvenstvene ljestvice. Želimo treneru Bojku sve najbolje u nastavku karijere i još jednom mu zahvaljujemo za sve dobro što je učinio za naš klub”, stoji u priopćenju HNK Vukovara 1991.

Prema službenim podacima Bojko je HNK Vukovar 1991 predvodio na 101 prvenstvenoj utakmici na kojima je imao učinak od 69 pobjeda, 24 remija i osam poraza. Izgleda kako mu je presudio neodlučeni ishod utakmice koja je odigrana prošlog vikenda (HNK Vukovar 1991 – NK Solin 2:2). Nakon nešto slabijeg starta HNK Vukovar 1991 je po mnogima igrao najbolji nogomet u 1. NL. Ipak, njegov najveći propust je poraz u utakmici KUP-a Nogometnog središta Vukovar kada je HNK Vukovar 1991 na domaćem terenu izgubio od NK Vuteks Sloge koja se natječe u 3.HNL. Iz Uprave kluba se još nisu oglasili tko će naslijediti Bojka na klupi. Inače, smjena je došla samo nekoliko dana prije derbi utakmice sa NK Šibenikom koja se igra u subotu u Vukovaru. Bojko je najavio kako će do Nove godine odmarati osim ako ne u međuvremenu ne dobije ponudu koju neće