U škole na području Vukovarsko-srijemske županije upisano 1.165 učenika manje

VUKOVAR, U klupe škola s područja Vukovarsko-srijemske županije u tekućoj školskoj godini sjelo je čak 1.165 učenika manje nego u prošloj školskoj godini. Ukupno je, što u osnovne što u srednje škole, upisano 21.028 učenika od čega u osnovne škole njih 13.965, a u srednje 7.073.

„Situacija je generalno loša jer kada brojke od ove godine usporedimo s onima iz prošle godine u osnovne škole s područja županije upisano je 672 učenika manje, a u srednje njih 493 manje. To je 41 razred manje nego prošle godine.  Jedina pozitivna stvar, koja nas je prijatno iznenadila, je što imamo 85 prvašića više upisanih nego prošle godine“, rekla je na konferenciji za novinare pročelnica Odjela za obrazovanje i sport Vukovarsko-srijemske županije  Jadranka Mustapić Karlić.

Podsjetila je i da je prošle godine u škole na području županije bilo upisano 93 učenika manje nego godinu priju. Govoreći na ovu temu rekla je kako se manji broj učenika bilježi i u ruralnim područjima ali i u gradovima.

Zamjenik župana Željko Cirba rekao je kako su osnovni razlozi sve manjem broju upisane djece u škole manje rođenih kao i odlazak mladih obitelji trbuhom za kruhom. Istakao je i kako smo za takvu situaciju odgovorni svi kao i da se svi trebaju uključiti da se stanje popravi. Od Vlade RH očekuje hitne i konkretne mjere.

IVAN MATIĆ