Ministrica kulture Vlade RH u dvodnevnoj posjeti Vukovaru

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Ministrica kulture u Vladi RH Nina Obuljen-Koržinek u subotu će, povodom obilježavanja Dana međunarodnog priznanja Hrvatske i obljetnice mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja, otvoriti Zbirku Bauer koja će postati dio stalnoga postava Gradskog muzeja Vukovara.

„Na taj način simbolično završava projekt ministarstva Vukovar-Vučedol-Ilok“, rekla je Obuljen-Koržak izražavajući zadovoljstvo što može nazočiti jednome takvome događaju.

Podsjetila je i kako je ministarstvo kulture do sada bilo nositelj ili partner u nizu projekata na području Vukovara ali i Vukovarsko-srijemske županije.

„Ministarstvo kulture osim pomoći u obnovi Vukovara želi pokazati kako kultura može biti pokretač razvoja“, rekla je Obuljen-Koržinek koja u Vukovaru boravi dva dana.

Tijekom svoje posjete ona je posjetila Gradski muzej Vukovar, Muzej vučedolske kulture kao i Državni arhiv. Susrela se i s čelnicima Vukovarsko-srijemske županije. Najavila je i kako je ministarstvo ubrzalo ishođenje svih potrebnih dozvola i suglasnosti za dalju realizaciju Arheološkog parka na Vučedolu.

„Partnerski surađujemo na navedenom projektu, a u tijeku je izrada idejnog projekta i studije izvodivosti. Tijekom razgovora bilo je riječi i o obnovi vukovarskog Vodotornja za koji je proveden javni natječaj tako da ćemo početkom veljače dobiti i ime izvođača radova na obnovi Vodotornja“, rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.