Ministar Pavić uručio ugovore vrijedne 40 milijuna kuna

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Marko Pavić uručio je u petak u Vinkovcima vukovarsko-srijemskim gradonačelnicima i načelnicima te ravnateljima ustanova ugovore vrijedne 40 milijuna.

Riječ je o pozivima za sufinanciranje pripreme strateških projekata regionalnog razvoja Slavonije, Baranje i Srijema te uspostave regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju.

“Čestitam svima, a posebice vama župane jer ste sada došli do tri milijarde kuna ugovorenih sredstava što europskih, što nacionalnih, što prekogranične suradnje. To dovoljno govori koliko ste uspješni i koliko je projekt Slavonija, Baranja i Srijem naš zajednički uspjeh”, poručio je ministar Pavić.

Dotaknuo se i Vukovara rekavši kako je Vlada Andreja Plenkovića u razvoj toga grada do sada investirala milijardu kuna.

“Nijedna Vlada nije toliko investirala u grad Vukovar i niti jedna se s toliko pijeteta nije odnosila prema Vukovaru i ovo je Vlada koja je i 18. studenoga proglasila državnim blagdanom”, rekao je Pavić.

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić pohvalio je fiskalnu decentralizaciju Vlade rekavši kako je ona bitno doprinijela realizaciji brojnih projekata u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Pohvalio je i rad gradonačelnika i načelnika, razvojne agencije i grupe rekavši kako bez njihovog angažmana ne bi bilo moguće povlačenje tri milijarde kuna u razvoj Vukovarsko-srijemske županije.