Miličević: Imamo spremne projekte, volju i želju da od Županje napravimo mjesto ugodnog življenja

Foto: Sonja Marinković-Hoffmann

ŽUPANJA, Potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić posjetio je danas Županju gdje je pružio podršku kandidaturi županjskog gradonačelnika Davora Miličevića za novi gradonačelnički mandat, a nazočan je bio i kandidat HDZ-a za vukovarsko-srijemskog župana Damir Dekanić.

Zahvalivši se na podršci, Davor Miličević podsjetio je na pozitivne promjene do kojih je došlo svojevremeno izmjenama Zakona o porezu na dohodak. “Promjenama Zakona o porezu na dohodak proračun se u Gradu Županji povećao za 120 posto. Mi smo tada prodisali i realizirali mnoge projekte”, kazao je Miličević rekavši kako postoje spremni projekti te neupitna volja i želja gradske vlasti da se građanima Županje osiguraju uvjeti za ugodno življenje.

“Žao mi je što živimo i koroni koja nas sputava ne samo zdravstveno, već i u pogledu provedbe projekata i cjelokupnog razvoja. U prva tri mjeseca 2020. godine imali smo povećanje prihoda za 30 posto i došla je međutim. korona i sve je stalo. Sada želimo dalje napredovati”, rekao je Davor Miličević.

“Uvijek ću zagovarati fiskalnu, ali i funkcionalnu decentralizaciju odnosno da se napravi dodatno revaloriziranje ako treba i redizajan postojećih decentraliziranih funkcija. Grad Županja je jedan od tih oglednih primjera”, kazao je ministar Zdravko Marić.

Po riječima HDZ-ova kandidata za vukovarsko-srijemskog župana Damira Dekanića, ankete koje se pojavljuju s vremena na vrijeme o mogućim rezultatima predstojećih izbora i nisu realne. “Da je tomu tako govori i broj potpisa prikupljenih za moju kandidaturu za župana. Mislim da smo oborili rekord po broju predanih potpisa. Ukoliko zadržimo motivaciju i raspoloženje naših birača ne sumnjamo u pobjedu u prvom krugu”, kazao je Damir Dekanić.

Naglasio je vrlo dobru suradnju s gradonačelnikom Davorom MIličevićem.

“Cilj nam je uravnotežen razvoj cijele županije, a time ni Županja ne može biti zaobiđena. Uvjeren sam da Davor Miličević može nastaviti i dalje uspješno voditi Županju. Program mu je vrlo ambiciozan, ali ostvariv. Nije planirao “čardak ni na nebu, ni na zemlji” već projekte ostvarive na realnim prihodima i rashodima”, kazao je Damir Dekanić.