Potpisan Ugovor o izgradnji šetnice u gradskoj četvrti Borovo naselje

Foto: Grad Vukovar

VUKOVAR, Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava potpisao je ugovor s tvrtkom Cestorad d.d. za projekt izgradnje šetnice u Ulici Jana Bate u gradskoj četvrti Borovo naselje. Vrijednost ugovorenih radova iznosi preko 1,4 milijuna kuna.

Kako je rečeno šetnica će biti dugačka 985 metara, a prostirat će se uz Dunav u Ulici Jana Bate od Doma Tehnike pa sve do kraja Borova naselja. Bit će opremljena urbanom opremom, betonskim klupama s naslonom, kantama za otpad, a u planu je i sadnja zelenog otoka sa stablom u sredini. Duž cijele šetnice biti će izvedena i moderna javna rasvjeta. U sklopu šetnice predviđena su  odmorišta promjera 5 metara na međusobnom razmaku od 115 metara. Šetnica će u cijeloj svojoj dužini biti širine 2,5 metara, a rok za izvođenje radova je 4 mjeseca od uvođenja izvođača radova u posao.

„Riječ je o još jednom u nizu kvalitetnih i dobrih projekata s ciljem razvoja Vukovara i na dobrobit njegovih građana. Osluškujući potrebe i želje svih naših sugrađana, na njihovu inicijativu razradili smo ovaj projekt, a danas smo došli i do faze potpisivanja ugovora za njegovu realizaciju. Vjerujem kako će po završetku radova brojni sugrađani uživati u ljepoti i kvaliteti koju će ova šetnica ponuditi, a obala Dunava našega grada gotovo će cijelom dužinom biti sigurna za šetnju“, rekao je Penava.

Pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša Dražen Čulig kazao je kako su trenutno u tijeku radovi na izgradnji pristupnog nogostupa koji spaja Kolodvorsku ulicu s budućom šetnicom kako bi joj građani mogli nesmetano pristupiti.

Prema informacijama gradske uprave Grada Vukovara, Općina Borovo planira nastavak šetnice kroz Općinu Borovo pa bi ona povezivala Općinu Borovo i Grad Vukovar.