Među ministrima u Vadi Andreja Plenkovića trebala bi se naći i Vinkovčanka Gabrijela Žalac

ZAGREB/VINKOVCI, Hrvatska bi u srijedu trebala dobiti novu Vladu na čelu s premijerom Andrejom Plenkovićem (HDZ), a među ministrima i ministricama trebala bi se naći i Vinkovčanka Gabrijela Žalac kojoj je namjenjen resor EU fondova i regionalnog razvoja.

Po pisanju domaćih medija, Gari Cappelli bit će predložen kao budući ministar turizma, Oleg Butković kao ministar prometa, Nada Murganić kao ministrica demografije, Nina Obuljen kao ministrica kulture, Zdravko Marić kao ministar financija, Milan Kujundžić kao ministar zdravstva, Davor Ivo Stier kao ministar vanjskih i europskih poslova, Damir Krstičević kao ministar obrane.

Martina Dalić bit će predložena kao ministrica gospodarstva, Lovro Kuščević kao ministar graditeljstva, Pavo Barišić kao ministar znanosti, Tomo Medved kao ministar branitelja, Gabrijela Žalac kao ministrica EU fondova i regionalnog razvoja, Tomislav Tolušić kao ministar poljoprivrede, te Tomislav Ćorić kao ministar rada i mirovinskog sustava.

Mostovi ministri u novoj Vladi bit će Slaven Dobrović (ministar zaštite okoliša i prirode, uz pridruženu energetiku i vodno gospodarstvo), Ante Šprlje (ministar pravosuđa), Vlaho Orepić (ministar unutarnjih poslova) i Ivan Kovačić (ministar uprave i potpredsjednik Vlade).

Na mjesto ministrice EU fondova i regionalnog razvoja Gabrijela Žalac dolazi s pozicije direktorice Razvojne agencije Vukovarsko-srijesmke županije HRAST. Rođena je u Vinkovcima 1979. godine. U Vinkovcima je završila i Gimnaziju Matije Antuna Reljkovića, a Ekonomski fakultet u Osijeku. Usavršavanje je nastavila na poslijediplomskom doktorskom studiju za management.

Prije imenovanja  za direktoricu  Agencije HRAST bila je pročelnica Upravnog odjela za međunarodnu suradnju i EU poslove Vukovarsko-srijemske županije.
Đuro Karalić
Foto: ar-hrast.hr