U Vinkovcima izlažu profesori osječke Umjetničke akademije

VINKOVCI, U Galeriji likovnih umjetnosti Slavka Kopača u Vinkovcima u utorak je otvorena izložba profesora Umjetničke akademije u Osijeku, Odsjeka za primjenjene umjetnosti, na kojoj je radove izložilo sedam autora.

Predstavljajući izložbu, Lana Skender s Umjetničke akademije u Osijeku napomenula je kako je riječ o djelima nastalim u različitim tehnikama što, kako je ustvrdila, ukazuje na svu raznolikost onoga što studenti rade i čemu ih se podučava na toj visokoškolskoj ustanovi.

“Prije nekoliko godina imali smo u ovom prostoru vidjeti izložbu radova studenata osječke Umjetničke akademije, a sada, po prvi puta, predstavljaju se njihovi profesori. Iznimno je zanimljivo vidjeti kako razmišljaju i na život kroz vlastita djela gledaju profesori koji su nekada i sami bili studenti, puni energije i entuzijazma i zanimljivih ideja”, kazao je vinkovački akademski kipar Dejan Duraković, i sam predavač na osječkoj Akademiji.

Izložba je postavljena u suradnji s Ogrankom Matice hrvatske Vinkovci u sklopu Dana Matice hrvatske u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Do 7. studenoga Vinkovčani na ovoj izložbi mogu pogledati djela Rie Trdin, Vladimira Rismondoa, Gorana Tvrtkovića, Saše Došen Lešnjaković, Dejana Durakovića, Davora Šarića i Sheron Pimpi-Steiner.

Đuro Karalić

Foto: Đuro Karalić