Ivana Mujkić izabrana za predsjednicu vukovarske podružnice Domovinskog pokreta

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Ivana Mujkić izabrana je za predsjednicu vukovarske podružnice Domovinskog pokreta. Odlučeno je tako na današnjoj Skupštini koja je održana u Vukovaru na kojoj su izabrana i dva potpredsjednika podružnice, Alen Jakumetović i Domagoj Bilić, kao i predsjedništvo koje broji 17 članova.

Govoreći o planovima Mujkić je rekla kako će otvarati teme ali i predlagati rješenja s ciljem boljitka Vukovara. Prema njenim riječima vukovarska podružnica Domovinskog pokreta broji preko 200 članova među kojima je i veliki broj mladih.

„To nas posebno ohrabruje jer se radi o mladih ljudima koji su puni ideja i energije i koji žele ostati živjeti u svome gradu. Domovinski pokret u Vukovaru djeluje već neko vrijeme ali je ovo svakako za nas važan dan. Radi se o ljudima s kojima već surađujemo, koji su pratili čovjeka, uvjerenja i nisu pognuli glave“, rekla je Mujkić.

Na novinarski upit da prokomentira situaciju u Vukovaru rekla je kako su gradske vlasti pokrenule brojne demografske mjere kao i mjere za poticanje gospodarstva. To je, kako je rekla, doprinijelo i da Vukovar postane grad u koji mlade obitelji doseljavaju kako bi tu nastavili život. Pojašnjava to jeftinim nekretninama. Kazala je i kako, ipak, situacija  uvijek može biti bolja, da nitko nije savršen kao i da treba biti objektivan i svjestan svih svojih vrlina, prednosti ali i nedostataka. Kada je riječ o Slavoniji kazala je kako je tu situacija katastrofalna te da se u tome dijelu Hrvatske osjetno teže živi nego u ostatku Hrvatske. Smatra odgovornim za to nacionalnu politiku za koju je rekla da se sa lokala ne može mijenjati ali i da se zato može glasno kritizirati.