Masovna tučnjava nakon utakmice 1.ŽNL Dilj – Slavonac (K)

VINKOVCI, KOMLETINCI, Derbi utakmica 24. kola 1. Županijske nogometne lige između NK Dilja i NK Slavonca iz Komletinca ostat će zapamćena prije svega po nemilim scenama i masovnoj tučnjavi nakon utakmice. Poslije svega manje je bitno kako je utakmica završila rezultatom 2:2 gdje su gledateljima imali prilike vidjeti sve ono što nogomet na ovoj razini, pa i nešto višoj, može pružiti. Nakon završetka utakmice uslijedile su nemile scene kojih je rezultat nekoliko ozlijeđenih osoba, među kojima i jedan igrač. Pozvana je i policija pa je nekoliko osoba i privedeno. Epilog svega se tek očekuje, a tu mislimo na kazne od strane pravosuđa ali i disciplinskih organa županijskog nogometnog saveza. U međuvremenu dva kluba su se javnosti obratila opširnim priopćenjima u kojima se međusobno optužuju i svako za sebe navodi svoju stranu istine. Prvo je NIK slavonac optužio domaćine za lošu organizaciju i sve što se događalo po završetku utakmice. Oni su i imenovali redara J.B. koji je, kako navode, prvi odgurnuo njihovog igrača koji je pao na travu poslije čega dolazi do naguravanja i vrijeđanja. Kažu i kako je potom nakratko uslijedilo smirivanje situacije poslije čega jedan gledatelj, 55-60 godina, udara njihovog igrača šakom u glavu.

„Nakon toga i drugi navijači i redari kreću u napad na naše igrače želeći ući u našu svlačionicu i tući naše igrače. U tom napadu domaći su bacali i stolice na naše igrače razbivši pri tom prozor na svlačionici, a jedan domaći navijač (crvena jakna i kapa šilterica na glavi) izvadio je nož i krenuo prema gužvi. Srećom bilo je i pribranih domaćina u toj situaciji koji su ga spriječili da dođe do gužve jer tko zna što bi se još dogodilo“, stoji u priopćenju NK Slavonca.

Dan kasnije priopćenjem za javnost javio se i NK Dilj koji kao začetnika incidenta optužuju gostujućeg igrača br. 4. Ivana Zeca koji je, kako domaćini tvrde, obratio se pogrdnim riječima redarima koji su ušli u teren kako bi iznijeli ozlijeđenoga igrača. Tvrde i da je upravo taj igrač krenuo prema redaru unoseći mu se u lice i podigao ruke u predjelu prsa s namjerom da ga odgurne.

„Navijač (podaci poznati policiji) domaće momčadi nakon što mu je po njegovoj izjavi gostujući igrač br.16. Predrag Petrušić opsovao majku istog udara šakom u glavu te nastaje opće naguravanje u kojoj su sudjelovali navijači i jedne i druge ekipe. U općoj gužvi igrač gostiju br.8 Marijan Matković udara trenera NK Dilj Dejana Pavličića koji je smirivao situaciju. Nastala je opća tučnjava u kojoj je sudjelovao veći broj domaćih i gostujućih navijača. Ubrzo je na stadion stigla policija koja je primirila situaciju i napravila zapisnik“, stoji u priopćenju NK Dilj.

Domaćini navode i kako je kasnije igrač Ivan zec, na zajedničkoj večeri, priznao da ga nitko nije udario te su ga pozvali na sučeljavanje pred TV kamerama. Uprava NK Dilj se i ogradila od ponašanja navijača koji je udario gostujućeg igrača najavljujući kako su već poduzete određene mjere da se takvim navijačima zabrani dolazak na utakmice. Isto tako ukazuju i kako je na utakmicu nenajavljeno došao određeni broj gostujućih igrača, da je u Komletincima izuzetno teško igrati iz više razloga

IVAN MATIĆ