Održan Vukovarski Hamburg maraton i Dupli Danube maraton

Foto: Stjepan Čošić

VUKOVAR, Tijekom protekla dva vikenda na Dunavskoj šetnici u Vukovaru, u organizaciji Stjepana Čošića vukovarskog maratonca i člana Kluba 100 maratona održana su čak tri maratona. Tako je 28. siječnja održan 23. Vukovarski “HAMBURG” maraton,  a 4. i 5. veljače održan je 5.Dupli Danube maraton. Navedeni maratoni okupili su maratonce iz raznih krajeva Hrvatske, Srbije i Poljske pa je tako bilo natjecatelja iz Zadra, Zagreba, Đakova, Vukovara, Beograda, Novoga Sada, Bačke Palanke, Šapca…

Na HAMBURG maratonu nastupilo je čak 5 maratonaca sa više od 100 istrčanih maratona, a među njima posebno vrijedi istaknuti dolazak i nastup dva maratonca s najviše istrčanih maratona u ovom dijelu Europe, to su Drago Boroja sa prebivalištem u Tychyju u Poljskoj sa 451 i Franjo Lončar iz Zagreba sa 302 istrčana maratona. 

Najbrži na “HAMBURG” maratonu bio je Josip Matezović član UMK Mazator iz Slavonskog Broda, koji je postavio novi rekord staze sa 3:11:44 sati. Drugo mjesto osvojio je Dragan Mladenović iz ARK Duge Staze iz Svilajnca, a treće Vedran Jesenović iz AK Sljeme Zagreb.

Vukovarska trkačica Lidija Piljaš na “Hamburg” maratonu istrčala je svoj prvi maraton. 

Ovog vikenda, u subotu i nedjelju, po orkanskom vjetru koji je puhao uz Dunav trčao se 5.Dupli Danube maraton, na kojem je oba dana pobijedio Dragan Mladenović trkač iz Srbije. 

Sva tri maratona istrčali su jedino Stjepan Čošić iz Vukovara te trkači iz Srbije LjiljanaTasić, Dragica Mitić i Dragan Mladenović.