Održana utrka “Vukovarskih 198” u okviru koje se natjecatelji utrkuju uz stepepnice Vukovarskog vodotornja

Foto: Ivan Matić

 VUKOVAR, U organizaciji Atletskog kluba Vukovar danas je, drugu godinu za redom, održana utrka “Vukovarskih 198”. Prema riječima predsjednice kluba Ivone Vrebac riječ je o utrci u okviru koje se natjecatelji utrkuju uz stupe Vukovarskog vodotornja. Pojasnila je kako svaki natjecatelj kreće od podnožja Vodotornja poslije čega trči uz 198 stepenica i na kraju pretrčava i 200 metara memorijalne staze. Cilj je vrhu Vodotornja kada svaki od natjecatelja završava utrku dodirivanjem jarbola.

Foto: Ivan Matić

“Ovo je svakako jedinstvena utrka jer se odvija na mjestu koje predstavlja kulturno dobro, a opet svi dobro znamo što predstavlja Vukovarski vodotoranj. Ove godine prijavljeno je 229 natjecatelja što je znatno više nego prošle godine kada je trka održana po prvi put. Imamo natjecatelja iz cijele Hrvatske ali i inozemstva. Prošle godine je utrka ostavila iznimno pozitivan dojam na sudionike tako da ove godine imaju natjecatelja iz cijele Hrvatske ali i inozemstva.  Svatko na ovu utrku dolazi iz svojih razloga, a ima tu i puno emotivnih trenutaka. Vukovarski vodotoranj je simbol rata, stoga je utrka iz tog razloga i posebna. Utrka je kratka, dinamična, ali zahtjeva puno snage“, rekla je Vrebac.

Svaki natjecatelj je na vrhu vodotornja dobivao medalju kao nagradu za sudjelovanje. Inače, prošle godine najbolji rezultat iznosio je 108 sekundi koliko je pobjedniku trebalo da pretrči dionicu od podnožja vodotornja pa do jarbola na njegovom vrhu.