Održava se 20. Veslački maraton osmeraca Vukovar – Ilok

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, U organizaciji Hrvatskog veslačkog kluba Vukovar danas se po 20. put održava tradicionalni Veslački maraton za osmerce od Vukovara do Iloka. Predsjednik Hrvatskog veslačkog kluba Vukovar Luka Kolar rekao je kako na ovogodišnjoj utrci sudjeluju 22 ekipe iz Metkovića, Dubrovnika, Splita, Makarske, Rijeke, Zagreba, Osijeka kao iz Rame (Bosna i Hercegovina).

“Od prijavljenih ekipa 18 ih vesla na maratonu od Vukovara do Iloka u dužini od 34 kilometara dok četiri ekipe veslaju utrku “32 hrabra” koji je također utrka osmeraca koja se održava u dužini od 5 kilometara u spomen na 32 poginula člana HVK Vukovar tijekom Domovinskog rata”, rekao je Kolar.

Dodao je kako se Vukovarski veslački maraton održava u znak sjećanja na osnivanje 204. Vukovarske brigade kao i u spomen na poginule i nestale tijekom obrane Vukovara. Na ovaj način odaju i počast stradalim članovima kluba u obrani Vukovara.

“Utrka se održava od 2004. godine i do sada je na njoj nastupilo preko tisuću veslača u tristotinjak različitih posada iz 42 kluba iz Hrvatske i inozemstva. Ponosni smo na dosadašnje rezultate. Pokušavamo maraton graditi iz godine u godinu da nas posjećuje što više ekipa”, rekao je Kolar.

Podsjećamo kako je početkom ovoga tjedna utrku najavio i hrvatski veslački reprezentativac i olimpijac Damir Martin, inače Vukovarac, koji je tim podovom veslao od Vukovara do Iloka.