Obilježen završetak obnove vinkovačkog Gradskog kazališta Joze Ivakića

Foto: Đuro Karalić

Drugom reprizom komedije “Pouzdani sastanak” Joze Ivakića i u režiji Vladimira Andrića koja premijerno pred vinkovačkom publikom izvedena u četvrtak, danas je obilježen završetak desetomjesečnih radova na obnovi vinkovačkog kazališta koje nosi ime tog velikog hrvatskog književnika. 

“Sretni smo i zadovoljni jer smo kazalište vratili brojnim Vinkovčanima i Vinkovčankama koji uživaju u kazališnoj umjetnosti i mislim da se gotovo 800.000 eura, koliko je uloženo u obnovu uz sufinanciranje Fonda za zaštitu okoliša više nego isplatilo”, kazao je ponosno vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

Podsjetio je kako je prošle godine u Vinkovcima otvorena nova zgrada Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci, koja je ušla među 100 najljepših knjižnica u Europi.

Među brojnim uzvanicima bio je i ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić koji je poručio kako u Slavoniji ne treba graditi samo novu infrastrukturu već i obnoviti sve ono što je stradalo u ratu. “I na taj način, kako je to urađeno na primjeru ovog kazališta, udruženom energijom i sredstvima lokalne zajednice i Vlade, iznjedriti jednu novu vrijednost”, kazao je Piletić.

“Kultura je temelj svakoga grada, pa i Vinkovaca, a kazalište u Vinkovcima živi vrlo aktivno kroz bogat i raznovrstan repertoar, ali i kroz neke druge projekte, poput Festivala glumca i drugih. Ministarstvo kulture aktivno podupire brojne kulturne projekte u Vinkovcima i to ćemo nastaviti činiti i dalje”, poručila jeRavnateljica Uprave za medije i razvoj kulturnih i kreativnih industrija Ministarstva kulture Jasna Vaniček-Fila .  

Zadovoljstvo obnovom Gradskog kazališta Joze Ivakića, jedinog s profesionalnim ansamblom u Vukovarsko-srijemskoj županiji, izrazio je i vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić poručivši kako je kultura jedno do najsnažnijih i najizraženijih područja izvrsnosti u županiji, a vinkovačko kazalište jedan od najsvjetlijih primjera takve izvrsnosti.

Zadovoljan je dakako bio i ravnatelj kazališta i redatelj “Pouzdanog sastanka” Vladimir Andrić.  „Sretni smo, ponosni i uzbuđeni, a srce nam je puno. Prekjučer i jučer je također bilo puno kazalište. Naša publika nas je poželjela, a i mi smo njih. Dođite svi u kazalište”, poručio je Andrić.

Foto: Đuro Karalić