Marko Dabro ponovno u dresu Cibalije

VINKOVCI, Nakon dvije godine provedene u talijanskoj Fiorentini mladi vinkovački nogometaš Marko Dabro (18) ponovno je obukao dres HNK Cibalia gdje ostaje do ljeta ove godine. Dabro je iz Firenze došao na pozajmicu, a osobno je insistirao da se vrati upravo u Vinkovce, odnosno, u klub u kojem je ponikao. Govoreći o svojim planovima Dabro, koji je najmlađi debitant u HNL-u u povijesti, kaže kako mu je osnovni cilj pomoći Cibaliji da se vrati u Prvu hrvatsku nogometnu ligu.

„Smatram da to možemo i da imamo momčad dovoljno kvalitetnu za povratak u HNL. Svjestan sam da su pred nama veliki izazovi ali mislim da je naš povratak u elitni razred hrvatskog nogometa realan“, kaže Dabro.

Upravo će mladi napadač biti jedan od glavnih „oružja“ trenera Cibalije Miroslava Bojka u pohodu na povratak u HNL. Računa se i na iskustvo koje je stekao trenirajući u Italiji ali i igrajući u momčadi Fiorentine do 23 godine. Dabro kaže kako je u ove dvije godine provedene u Italiji napredovao u svakom pogledu te da će to ljubitelji nogometa uskoro imati prilike i osobno se uvjeriti. Tijekom boravka u Italiji Dabro je igrao s mnogim mladim i talentiranim igračima iz Italije i inozemstva o kojima će nogometni svijet tek čuti više.

„Ugovor s Fiorentinom vrijedi mi još dvije godine. Trenutno znam samo da se na ljeto moram vratiti u Fiorentinu, a što će biti poslije. Možda i ostanem u Firenzi, a možda me opet pošalju na posudbu. Ako bi to ponovno bila Cibalia ne bih imao ništa protiv“, ističe Dabro.

PRESS 032